cocina de verano en barcelona

Cursos de cuina i pastisseria per a afeccionats

Actualitzat el 4 de maig de 2017

 

Quan arriba l’estiu

Una vegada finalitzada la primavera, ens arriba l’estació de la plenitud: l’estiu. A l’estiu el pols de l’estómac ha de ser com un cop de martell, tal com afirmava el metge de l’Emperador Groc. L’alimentació serà sana i equilibrada, en cas contrari la malaltia causada per la calor de l’estiu ens portarà la febre a la tardor.
La naturalesa, a l’estiu esclata plena poder. Per arribar en bones condicions a la tardor, és important fer una bona transició de primavera a estiu. A l’estiu la nostra energia està en el punt més àlgid, el nostre cos se sent acalorat i responem suant, per tant hem d’evitar acalorar-nos amb els nostres aliments. Necessitem reposar les nostres reserves internes de líquids i sals.
L’estiu és l’estació de l’aigua acumulada en les verdures i fruites, molt presents a la nostra dieta, igual que en els nostres menjars augmentarà també el contingut en sal, provocat per l’excés de suor. És temps de beure tot tipus de líquids en abundància. Però tenint en compte, que les begudes fredes que tan bé sentin en la nostra boca, dins del nostre cos causen estralls en els mecanismes de control tèrmic i, en lloc d’ajudar a alliberar la calor no desitjada, inverteixen el procés.
La digestió és lenta i pesada, a causa de l’excés d’energia solar, tenim menys necessitat d’ingerir aliments i ens omplim de líquids.
És ideal menjar a base de tapes o fer diversos menjars menors al dia, ja que cal estimular la gana. L’estiu és ideal per a plats agredolços i els temptadors aromes i sabors d’aliments picants
Els plats de preparació ràpida amb aliments gairebé crus, permeten agilitar les preparacions a la cuina sense necessitat de treballar a altes temperatures. A més els temps de cocció reduïts o inexistents permeten aprofitar al màxim els valors nutricionals d’uns productes en plena temporada.

La Cuina d'Estiu

Menjar a l’estiu

Des de les cuines d’altres països ens arriba el gust pel natural, amb una gran expansió de la cuina crudívora.
En aquest segle, l’aplicació de les tècniques de conservació, per respectar la cadena de fred i els controls sanitaris obligatoris, ens permeten degustar carns i peixos crus o gairebé crus amb tota garantia.
Habitualment, preparar un plat cru, implica l’aplicació de tècniques de decoració d’un veritable artista, resultant una pintura sobre el plat. Un plaer que abans de res ens arriba pels ulls i que posteriorment inunda el nostre olfacte i la nostra boca de grans aromes i sabors crus.
Per tot això, els plats en els quals apliquem tècniques de preparació en cru, exigeixen elaborar-se en últim moment, evitant en tant que sigui possible l’antelació i complint amb les màximes normes d’higiene. Segur que sempre disposarem d’un instant per degustar una bona copa de cava, amb els nostres millors tartars i carppaccios.

comer en verano en barcelona

En línies generals tots tenim assumits que la cuina és calor, encara que no sempre és així. La cuina d’aquest mes mostrarà com crear un menjar des de zero utilitzant ingredients frescos en uns pocs minuts.

Dossier de cuina i pastisseria per a aficionats Estiu 2017

La Cuina Ràpida

Per a la majoria de nosaltres, temps, és una mica del que no tenim. Estem immersos en tal enrenou, que sovint, pensar a cuinar, no és la millor opció. És més temptador adquirir un menjar preparat o obrir el microones. Però un menjar ràpid, sa i nutritiu no necessita de temps i pot resultar divertida i social.
La cuina d’aquest mes us ensenyarà com crear plats des de zero, en uns pocs minuts, utilitzant aliments frescos. Elaborar alguna cosa exquisita, emprant en el mateix temps que trigaries a anar a buscar un menjar per portar o a escalfar un plat precuinat, no solament és possible, sinó que és gratificant.
Aprendràs a preparar des d’un senzill sopar a un festí per als teus amics. Asseure’s a la taula junts, menjant, xerrant, escoltant bona música i gaudint dels teus amics, és alguna cosa al que no es pot posar preu. Les tensions i l’estrès quotidià es redueixen i la felicitat augmenta, quan ens comuniquen una grata notícia, davant d’un bon plat i millor companyia.
Els menjars d’estiu són sans i equilibrats, composats d’amanides, verdures, carns i peixos amb coccions lleugeres i salses baixes en calories, preparades en pocs minuts. Trobem plats inspirats en cultures de tot el món, tradicionals i moderns, i sempre ens obriran l’apetit. Actualment, la gran varietat i proximitat dels productes gastronòmics, permet elaborar plats amb innombrables ingredients i sense gran esforç. A l’estiu no trobem bullits ni estofats de llargues hores, amb llistes interminables d’ingredients. Quan no disposem de temps, ningú vol passar llargues hores comprant i menys encara cuinant
Quan adquirim les regnes de la nostra alimentació, ens assegurem que els menjars siguin frescos i nutritives, evitamt excés de sucres i additius indesitjables. Com més conscients siguem del plaure que podem experimentar i dels estupends menjars que podem preparar, dedicant uns minuts de temps a la compra i uns altres a cuinar, més ens entusiasmarem en el que fem i major confiança obtindrem en la seva pràctica. Podrem passar de la planificació a la improvisació sense gran esforç.

CASTELLANO