Como cocinar la carne de caza

Aquest novembre t’oferim interessants ofertes, per a apuntar-te amb la teva parella o els teus amics, a un curs de cuina intensiu per a principiants, gaudint d’accés a vuit horaris, diferents tallers monogràfics i diferents Xef durant un mes. A quin aquestes esperant per a aprendre a cuinar aquesta tardor. Crida’ns o contacta en la nostra web!!!

La nostra cuina de tardor s’enriqueix amb la infinita varietat de guisats que la caça ens porta a la taula. Però per a moltes persones, en nom dels principis dietètics, potser mal entesos, la caça és avui sinònim de menjar indigest, grassa i massa *especiada.

Però en aquest curs de cuina per a afeccionats, ensenyarem que és un error. Ja que ho indigesto no és la caça, sinó l’alcohol, el greix o les nombroses espècies i marinats que durant anys han envoltat a aquestes sofisticades i elaborades preparacions.

11 d’octubre de 2019

Cursos per a afeccionats de cuina i pastisseria al novembre

Vols aprendre a cuinar carn de caça?

La caça ennobleix la nostra cuina de tardor gràcies a estofats, *civets i escabetxos, rostits i graellades. La saborosa companyia de salses lleument dolces, i fortes i aromàtics marinats trenquen textures i endolceixen bastos sabors.

No obstant això, les receptes de caça necessiten el seu temps. Juntament amb els llargs dies d’adob, ens trobem llargues hores de cocció o de forn i, amb molta freqüència, períodes de repòs obligat per a catar al punt.

Per a arrodonir un plat perfecte amb els concordes de la cuina de tardor, res millor que comptar amb les aromes de bosc, jugar amb les herbes aromàtiques, bolets, baies i fruits del bosc.

Només ens falta destapar un bon vi negre, carregat de color, aroma i taní, per a asseure’ns al voltant d’una taula i degustar aquestes meravelles que només podem degustar a la tardor.

cocina de otoño en barcelona

Arriba la tardor

La tardor va avançant, i després d’un inesperat vent que arrenca les últimes fulles dels nostres arbres, apareixen els esquelets nus dels arbres. La tardor és el moment ideal per a observar de prop les diferents espècies d’ocells, recol·lectar fruits i bolets o simplement per a passejar captant les aromes i sensacions dels boscos; en definitiva per a oxigenar-nos.

És per això que cada vegada desig amb més intensitat l’arribada de la tardor per a desenvolupar “la meva cuina”. És un temps d’esplai, un temps de canvi d’ambient, un temps diferent al que ens veiem obligats en la vida moderna. Una vida moderna en la qual vivim a dictamen un rellotge.

La tardor és el millor moment per a aprofitar el poder curatiu de la naturalesa contra l’estrès acumulat durant l’any. Ens prepararem per a l’arribada del dur hivern: així que omplim la cistella de la compra.

Aquesta estació és procliu a vegetals tan saborosos com les cols, els espinacs, les carxofes, l’api, el fonoll, la coliflor, la remolatxa, etc. Apareixen fruits tropicals com el Caqui, la xirimoia, el coco, el dàtil, la papaia, l’aranja. I uns altres més comuns com la taronja, la magrana, el raïm, la llimona, el codony i la mandarina.

De la mateixa manera a la tardor podem trobar en el mercat gran quantitat de peixos, apareixen la tonyina, el besuc, el llucet i el gall i alguns mariscos com els llagostins, cloïsses i escopinyes.

Quant a les carns apareix la més destacable de totes: LA CAÇA. S’obre la veda i és possible trobar el cérvol, el cabirol, el senglar juntament amb un bon nombre d’ocells de caça. Encara que també és un bon moment per a la vedella i el xai.

S’obre la veda

Ja estan lluny els temps en què els homes caçaven per a alimentar-se amb la carn dels animals i vestir-se amb les seves pells. La caça va constituir en el principi dels temps l’única garantia d’aliment per a l’home i els seus. Ja que a més de buscar aliment, també es caçava com a defensa contra les espècies més perilloses o feroces i per descomptat per prestigi del caçador davant els altres membres de la tribu per la seva força, la seva astúcia o habilitat.

La paraula “caça” va significar durant milers d’anys supervivència, ja que va proveir de menjar, vestit, eines, adorns i suports per a la creació artística. Es comprèn per aquest motiu perquè els primers motius de l’art rupestre eren dedicats a la caça.

La caça és avui dia menys abundant per que els boscos i les prades salvatges gairebé han desaparegut, l’home avui conrea els camps i explota els boscos. Avui dia als països desenvolupats la caça persisteix en forma de luxe, una excepció vinculada als menjars de les festes de cap d’any o a les grans celebracions gastronòmiques. No obstant això, la caça encara que estigui molt reglamentada per a protegir algunes espècies d’animals en perill d’extinció, té encara moltíssims partidaris.

CASTELLANO

Copyright by

photo of

Escuela de Cocina y Pastelería TERRA D’ESCUDELLA

Bofarull, 46     Teléfono 93 349 10 19

08027 Barcelona, España

terrad.es © 2019 v.3.4