Cursos de cuina per a principiants i aficionats

Cursos de cuina per a principiants i aficionats

30 de juliol de 2018

Per què aprendre a Cuinar en un curs per a principiants?

La societat actual ens incita a menjar cada vegada més aliments ja preparats i envasaments, eliminant la possibilitat d’aprendre a cuinar. En la majoria dels casos el que ingerim no arriba ser ni menjar, tan sol són productes elaborats que poc tenen a veure amb la nutrició i mantenir una dieta sana. La conseqüència d’aquest menjar processat són una infinitat d’alteracions com poden ser les al·lèrgies o intoleràncies alimentoses, a part d’altres desajustaments i malalties més greus. Fins i tot en molts casos deriva a cansament físic i mal humor.
Som la primera generació que no hem après a cuinar. Ens estem alimentant gairebé únicament d’aliments preparats. Tractats en molts casos químicament i sempre processats. És a dir, que ens alimentem amb aliments que ni el cos reconeix com a tals.
A més, les excessives ofertes alimentoses que trobem ens inciten a menjar massa. Consumim molts aliments que no necessitem, que units a la poca activitat física que realitzem, acaben provocant més tard o mes d’hora, un excés de pes que pot acabar en obesitat.

Objectiu dels Cursos de Cuina per a principiants?

L’objectiu dels cursos de cuina i pastisseria per a afeccionats, és donar la possibilitat de tornar a una alimentació més sana i equilibrada. On en molts casos puguem involucrar a la família i amics en uns senzills processos culinaris comuns.

Aprendre a cuinar a la nostra Escola de Cuina i Pastisseria, no és solament cuinar. És tornar  a entrar en contacte amb la naturalesa, amb els aliments de debò. Tornar a recuperar la llibertat de menjar el que m’agrada amb aquells amb els quals vull estar. És tornar a gaudir d’allò del que mengem, sense haver de mirar les “instruccions de muntatge“.

Pots consultar algunes idees del que pretenem en els nostres cursos de cuina per a principiants en aquests articles d’Un menjar de tupper per a cada exigència o Què té de dolent acaronar-se amb el menjar?

Com funcionen els Cursos de Cuina per a principiants?

Els Cursos de Cuina per a principiants de la nostra Escola, comprenen un programa continu, destinat bàsicament a afeccionats i amants de la Gastronomia.
S’imparteixen d’Octubre a Juliol ininterrompudament.
Els Cursos de cuina i pastisseria per a afeccionats estan dividits en diversos blocs temàtics que cobreixen diferents productes de temporada, conceptes, sistemes i estils de cuina, de manera que s’ofereix una àmplia visió de l’oferta gastronòmica de Barcelona.
Una vegada abonada la Matrícula inicial, l’alumne pot cursar les mensualitats que desitgi, (mínim un mes) donant-se de baixa i d’alta dins del programa anual.

Cursos de cocina y pasteleria para aficionados

Aspectes importants dels Cursos

En els Cursos de cuina per a principiants i aficionats de Terra d’Escudella, posem l’accent en dos aspectes particulars de la cuina.

D’una banda, en aquests temps, la mobilitat de productes i persones fan possible que assaborim aliments de tot el món i a qualsevol moment. El viatge al passat per mitjà de vells llibres de cuina, pot portar idees poc interessants i obsoletes.

Per l’altre, l’altre aspecte en el qual posem l’accent en els Cursos de cuina per a principiants i aficionats és el dels sabors dels aliments. Els sabors són alguna cosa així com notes o concordes, que si no se situen al punt just poden donar al trast amb la melodia. Però ben assaonats i en la seva justa mesura, poden ajudar-nos a fer un ús més complet dels nostres sentits del gust i de l’olfacte. Podem, en conclusió seguir experimentant i trobar més plaure en el que cuinem i mengem.

Cursos de cuina i pastisseria per a aficionats tardor 2018

Condicions Econòmiques dels cursos

En el pagament mensual dels Cursos de cuina i pastissería per a afeccionats, s’inclouen les receptes, els dossiers formatius i els aliments, a més del material necessari per al desenvolupament de les classes i la degustació dels plats elaborats.
El pagament per endavant d’un Bloc Temàtic, està subjecte a un descompte del 10%.
ADVERTIMENT: Únicament es reservarà plaça una vegada pagat l’import corresponent al curs o monogràfic.

curs aficionats

Propera Matriculació

Setembre (Subjecte a disponibilitat de places)
Inici de curs: Dilluns 1 d’octubre del 2018

Com són les classes dels Cursos de cuina per a principiants i aficionats?

Les classes eminentment pràctiques, les elaboracions les realitzen els alumnes en les instal·lacions de la Cuina del Centre, assessorats tant pel professorat com pels dossiers de treball i receptes.
Les classes tindran una durada aproximada de dues hores. Pot optar-se per l’horari de matí, tarda o nit i alternar els dies, segons convingui a l’alumne.

HORARI DE MATI:
Divendres 9.00 a 11.00h / Dissabte de 11.00 a 13.00h

HORARI TARDA:
Dimarts de 17.30 a 19.30h / Dimecres de 18.30 a 20.30h / Divendres de 18.00 a 20.00h

HORARI NIT:
Dilluns de 19.30 a 21.30h / Dimarts de 20.00 a 22.00h / Dijous de 20.00 a 22.00h

Receptes, productes i sabors

La “recepta” domina despòticament el món de la cuina, per aquesta raó transforma als cuiners en neros executors d’una tasca. Per als professionals les receptes són protocols molt imprecisos, ja que no revelen les *sutilidades del seu creador. Per als cuiners domèstics, aquestes receptes estan irremeiablement condemnades al fracàs. Una recepta falla i no es pot fer ja gens per arreglar-la. Mentre que si es coneix i comprèn el protocol hagués estat possible evitar el fracàs o arreglar el desastre. Quan es dominen les tècniques i es coneixen els productes, podem parlar de la cuina del detall.

LA CUINA DE TARDOR

Per què realitzar un curs en Terra d’Escudella?

  • Portem més de 20 anys impartint cursos de cuina i pastisseria per a principiants i aficionats.
  • És l’única Escola a Barcelona, que realitza un curs continu pràctic de cuina i pastisseria, en instal·lacions professionals amb vuit horaris disponibles i diferents professors.
  • Vols més motius? Posa’t en contacte amb nosaltres.

Obligacions

És obligatori la utilització d’uniforme per accedir a les instal·lacions pràctiques. La compra del mateix anirà a càrrec de l’alumne.

Sol·licitud de Matricula per als Cursos de cuina i pastisseria per a afeccionats

CASTELLANO

Copyright by

photo of

Escuela de Cocina TERRA D’ESCUDELLA

Bofarull, 46

08027 Barcelona, España

93 349 10 19

terrad.es © 2018 v.2.1